Suomalais-Japanilaisen Naoto Niidomen luontoa kunnioittava design, korkealaatuiset materiaalivalinnat - huikean ainutlaatuinen valmismökki. Minne sinä rakentaisit majasi?

Web design by

Design valmismökki Maja - Koya Oy

Meijeritie 3
63600 Töysä
FINLAND
tel. +358 400 565 645 | Matti Leinonen
e-mail: etunimi.sukunimi(at)koya.fi

Pyydä tarjous Majasta

Naoto Niidome (s. 1974)

Suomalais-japanilainen suunnittelija Naoto Niidome on opiskellut tila- ja kalustesuunnittelua sekä vaatetussuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Kahden kulttuurin vaikutus yhtä lailla kuin eri tyyppiset opinnot näkyvät selvästi hänen töissään.

Viimeisin Niidomelle myönnetty palkinto on Vuoden Nuori Muotoilija 2008 yhdessä Nathalie Lahdenmäen kanssa. Design Forum Finlandin myöntämä palkinto sisälsi myös näyttelyn. Valtio myönsi kolmivuotisen taiteilija-apurahan vuodesta 2007 alkaen.

Helsingin Muotimessut valitsi Niidomen Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi vuonna 2002. Myös Marimekko noteerasi Niidomen lahjakkuuden ja lanseerasi vuonna 2005 hänen suunnittelemansa 100% bambukankaasta valmistetun naisten vaatemalliston. Vuonna 2006 päivänvalon nähnyt Naoto Niidome Production on Niidomen oma vaatemallisto, joka uusiutuu vuodenajoista ja sesongeista riippumatta.

Myös tila- ja kalustesuunnittelussa Niidome kokeilee uusia materiaaleja aina tilaisuuden tullen. Arkkitehtuurin alalla hänet on palkittu kolmannella sijalla vuonna 2000 Sanomalan painohallin suunnittelusta yhdessä kollegojensa kanssa.

Niidomen innovaatio kalusteiden maailmassa on Kleopatra –konsepti, jossa kaluste on saanut ”vaatteet” päälleen. Ympäriverhoillut kalusteet on sananmukaisesti verhoiltu ja tikattu jokaista senttiä myöten.

Vuonna 2006 japanilainen kosmetiikkayritys Morecosmetics Corporation toi markkinoille Koivikko –nimisen kosmetiikkasarjan, jossa Niidomen kädenjälki näkyy visuaalisessa identiteetissä. Koivikko –tuotteet sisältävät suomalaista koivunmahlaa.

Niidome on aktiivisesti mukana Japanin markkinoille liittyvissä hankkeissa. Vuonna 2007 toteutettu hanke ”Lisn to Finland, Seven Designers – One Sense” yhdistää japanilaisen ikiaikaisen suitsuketradition ja suomalaisen nykymuotoilun. Niidomen suunnittelema Konoka-rasia ja tuoksupidike pääsi tuotantoon ja tulee myyntiin syksyn 2009 aikana.